Frisse rabarbertaart

Geschreven op mei 23, 2017 in Gezonde recepten | Geen reacties

Deze frisse rabarbertaart is een voortreffelijk toetje voor de zwoele zomeravonden. Lekker in het park neerstrijken met een volle picknickmand, kleedjes en koele drankjes. Met de rabarbertaart als toetje is je avond compleet.

Rabarbertaart

Frisse rabarbertaart

Ingrediënten (voor 9 vierkantjes)
Voor het deeg:
120 g roomboter ongezouten, 1 uur uit de koelkast
200 g volkoren tarwemeel, gezeefd
1 ei
snuf zout

Voor de vulling:
750 g rabarber stengels
3 eieren
125 ml (klein bekertje) slagroom, niet geklopt
100 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
flinke snuf kaneel

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven misschien iets lager!). Kneed een soepele deegbal van boter, meel, 1 ei en zout. Laat rusten in de koelkast. Het deeg kan wat korrelig blijven, maar blijf doorkneden tot de boter wat zachter wordt door de warmte van je handen.

2. Was de rabarber en snijd de stengels in stukjes ter grootte van een dobbelsteen.

3. Doe het deeg in een met bakpapier bekleedde vorm (ik gebruikte een rechthoekige brownievorm) en druk het deeg plat met je vingers of bolle kant lepel tot alle hoekjes zijn bedekt. Doe de rabarber erop.

4. Breek de 3 eieren in een kom en meng ze met de slagroom, vanillesuiker, suiker en kaneel. Verspreid dit mengsel over de rabarber. Bak in het midden van de oven goudbruin voor 30 minuten.

Voedingswaarde per stuk
320 kcal | 18 g vet | 6 g eiwit | 28 g koolhydraten | 6 g vezels | 0,3 g zout

 

Laat een reactie achter