Mangotaart met een bodem van noten, dadels en cacao

Geschreven op mei 6, 2017 in Gezonde recepten | Geen reacties

Deze gezonde mangotaart met een bodem van noten, dadels en cacao is perfect voor de zomer. Heerlijk fris en licht, want er is geen suiker aan toegevoegd en je maakt hem zonder te bakken.

IMG_9897

Mangotaart met kokosrasp

Mango is voor mij hét zomerfruit bij uitstek en dat was genoeg reden om de keuken in te duiken en er een taart mee te fabriceren. Mijn eisen: het moest een frisse zomertaart worden met cacao, want die bittere smaak gaat uitstekend samen met het zoete van mango. Dat resulteerde in een gezonde, frisse mangotaart die je niet hoeft te bakken en geen toegevoegde suikers bevat. Een frisse en lichte taart. Missie geslaagd!

Ingrediënten (voor 10 taartpunten)

Voor de bodem:
100 g medjool dadels (gewogen zonder pit), 1 uur geweekt in water
200 g ongezouten pecannoten
1 el kokosolie (koud uit de pot scheppen), gesmolten
snufje zout
2 volle el cacaopoeder

Voor de vulling:
7 gelatineblaadjes
2 doosjes diepvries mango-stukjes à 250 g, ontdooid
1 sinaasappel, uitgeperst
1 limoen, uitgeperst
750 g sojayoghurt (bijv. 1 pak Alpro Soya naturel)

Extra:
Keukenmachine of sterke blender
Springvorm
Bakpapier

Bereiding
1. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze samen met de pecannoten, gesmolten kokosolie en zout in de blender of keukenmachine. Meng er vervolgens de cacaopoeder door en mix nog even.

2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en druk het noten-dadel mengsel uit op de bodem met de bolle kant van een (natte) lepel. Zet in de koelkast.

3. Week de gelatineblaadjes in koud water en spoel ondertussen de blender of keukenmachine om en pureer hierin de mango samen met het sinaasappel- en limoensap tot een gladde saus.

4. Giet de mangosaus in een kom en voeg hier alle sojayoghurt aan toe. Meng met een lepel tot een egale kleur. Verwarm een flinke scheut van deze ‘mangoroom’ in een pannetje en voeg daar de geweekte gelatineblaadjes aan toe. Blijf roeren totdat alle gelatineblaadjes zijn opgelost.

5. Giet het gelatinemengsel terug bij de mangoroom en roer dit weer goed door. Giet de vulling op de taartbodem en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

6. Garneer met kokos of stukjes mango en eventueel wat blaadjes verse munt.

Voedingswaarde per punt
270 kcal | 18 g vet | 7 g eiwit| 19 g koolhydraten| 4 g vezels

Share via email

Laat een reactie achter