Mueslireep uit de pan

Geschreven op okt 7, 2016 in Gezonde recepten | Geen reacties

Dit is eigenlijk een variant op de haverkoek zonder fratsen, maar door de toevoeging van amandelmeel is hij veel smeuïger en mueslireep-achtiger. En een lekker simpel recept, want: mueslireep-uit-de-pan!

IMG_3547Ingrediënten (voor meerdere reepjes):
– 120 g havermout
– 30 g geraspte kokos (bijv. Conimex)
– 50 g amandelmeel
– 50 g pompoenpitten
– 50 g zonnebloempitten
– 5 dadels (liefst medjool), in stukjes
– 5 gedroogde vijgen, in stukjes
– snuf kaneel
– snuf zout, bij voorkeur JOZO Bewust
– 2 tl amandelaroma (bijv. flesje Dr. Oetker)
– 2 eieren
– 2 el kokosolie, gesmolten

Bereiding:
Neem een grote kom en voeg hierin eerst alle droge ingrediënten samen (dus havermout t/m zout). Voeg dan amandelaroma toe en schep alles om. Klop de eieren los in een apart schaaltje en voeg deze ook toe aan de mueslimix. Wederom omscheppen! Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet als laatste de kokosolie door de mueslimix en roer deze even om, zodat de kokosolie zo’n beetje door de hele mix zit. Dan hop, de pan in (zonder olie/boter) en aan beide kanten goudbruin bakken. Afhankelijk van de warmtebron die je gebruikt, zal dat ongeveer 5-10 minuten per kant zijn. Laat de gehele koek dan op een bord glijden en afkoelen. Snijd de koek met een scherp mes in verticale, lange repen en herhaal dit ook diagonaal. Zo bepaal je zelf de grootte van je reepjes! Bewaar in afgesloten trommel of vries ze per stuk in.

Vegan variatie:
Maak het recept zonder eieren en voeg dan wat meer kokosolie toe!

Enjoy!

foto_mengen foto_indepanfoto_koek_klaar

Laat een reactie achter