Een (lees)momentje voor jezelf

Geschreven op mrt 15, 2015 in Gezondheid | 2 reacties

Vandaag een ervaring van een vriendin die niet helemaal meevast volgens “de regels”, maar tussen de regels door probeert om haar eigen draai eraan te geven door meer rust te pakken en vaker te lezen. Kortom, een (lees)momentje voor jezelf. Ze was dit weekend bij mij op bezoek in Groningen en zette haar ervaringen op papier.

IMG_5598Waarschijnlijk herken je de situatie waarin je tegen jezelf zegt: ‘vandaag ga ik eens lekker lezen’, omdat je dat eigenlijk heerlijk vindt maar er nooit de tijd voor neemt. Voor mij is de vastentijd de periode om daarbij stil te staan en juist voor deze momenten, voor mezelf, tijd in te plannen of juist vrij te maken. Toch is dit vaak lastig, merk ik. Je wil in je kostbare vrije tijd vrienden bezoeken, als je al zit dan dwalen je gedachten af en waarschijnlijk verzin je wel weer iets dat hoger op je prio-lijstje staat. Kortom, uiteindelijk ben je blij wanneer je de koppen van de krant hebt gescand.

Deze vrijdag reisde ik vanuit mijn werk (Amersfoort) naar Groningen. Een 2-uur durende treinrit waarin ik die reis- en leestijd goed kon benutten. Heerlijk! Bij aankomst besprak ik dit met Teuni. We waren het er gauw over eens. Waarom willen we altijd de dag volplannen. We kunnen juist ook de tijd samen benutten om van elkaars aanwezigheid te genieten in een relaxte stoel met een jazz muziekje en de zaterdagkrant of een mooi boek. Ons vooraf geplande programma werd van tafel geveegd en we ploften neer op de bank. Ik vroeg haar of ze de heerlijke gemberthee kon maken. Al vaker drink ik in plaats van koffie de super thee van Voed Jezelf maar de gembervariant met spicy afdronk is ook echt een goede opkikker. Teuni, mag die op de site?

Het lezen op de bank wisselden we af met een wandeling en een chai tea (geen zakje poeder, maar met echte kruiden) met sojamelk in een schattig café. Thuis was het tijd voor een borrelmomentje (zie foto). Teuni verraste me met een heerlijke snack van witlof, ei en geitenkaas (witloffrittata), komkommer met humus en tomatensap in een wijnglas.

IMG_5607

Dit vind ik interessant aan deze vastenperiode. 40 dagen is het regelmatig afzien, maar krijg je ook inspiratie en word je uitgedaagd om je dagelijkse routine te doorbreken. Zo zit ik nu in de trein zonder treinkaartje, omdat ik van Teuni het boekenweekgeschenk heb gekregen waarmee je vandaag gratis kan reizen en daardoor ben ik, een dagje later dan gepland, onderweg naar huis.

Merel

2 Reacties

 1. Len
  15 maart 2015

  Laat ik nu mijn weekend afsluiten in de trein met een goed boek! Al zit ik op de trap omdat er geen zitplek meer is doordat veel mensen een gratis ritje met het boekenweekgeschenk maken (ik kwam er helaas zojuist na het lezen van bovenstaande tekst pas achter). Maar het fantastische boek (de zahir), een zelfgemaakte quinoasalade en een paar goed getrainde gezonde ronde jonge billen maken het alsnog een ‘heerlijk momentje voor mezelf’! Jullie weekend klinkt voorbeeldig en voor herhaling vatbaar! X Len

  Reageer
  • Sab
   15 maart 2015

   Wat leuk om te lezen schatten! Heerlijk dat ontdekken en stilstaan bij deze momenten en behoeftes.

   Mijn vriendin is nu met zwangerschapsverlof en is bang dat ze veel gaat ‘snaaien’ met dat lange thuis zitten. Ik heb haar meteen doorverwezen naar deze site met fantastische recepten die haar hierbij vast kunnen helpen! Thanks Tuna

   Reageer

Laat een reactie achter