Tonijn-avocado-appel salade

Geschreven op mrt 8, 2015 in Gezonde recepten | 2 reacties

Deze tonijn-avocado-appel salade heb ik leren eten op mijn oude werk bij De Voedingsacademie. Op een gegeven moment kwam-ie mijn neus uit en heb ik ‘m maaaaanden niet meer gegeten. Nu, tijdens de vastentijd, komt-ie weer met regelmaat op tafel. Het is een van de snelste recepten die ik ken, met enkel 3 ingrediënten: tonijn uit blik, appel en avocado. Het zoete van de appel is lekker in combinatie met het zoute van de tonijn. Bovendien, is het een voedzame maaltijd met een berg eiwitten (tonijn) en een flinke portie gezonde vetten (avocado). Een gevulde maag is gegarandeerd. Ideaal als lunch en glutenvrij!

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt en wat uit elkaar “geharkt”
  • 1/2 avocado, in blokjes
  • 1 frisse appel (bv. Elstar), in blokjes
  • Optioneel: stukjes tomaat, geroosterde pijnboompitten

Bereiding
Voeg alles bij elkaar en klaar is Kees. Voor kleine maagjes: een half blikje tonijn zal ook voldoen.

IMG_5577

Voedingswaarde p.p.: 325 kcal (op basis van een volledig blikje tonijn)

2 Reacties

  1. Evert
    13 maart 2015

    Variatietip: ik heb hem vandaag aangevuld met gesneden witlof, aanrader!

    Reageer

Laat een reactie achter