Eggbake

Geschreven op mei 18, 2014 in Gezonde recepten | Geen reacties

Mijn liefde voor eieren is GROOT! Misschien weten jullie dat wel. Eieren zijn in mijn oogpunt echte superfoods en daarom zou ik ook niet snel veganistisch kunnen worden. Een ei kun je koken, bakken, pocheren, scramblen, maar je kunt ei ook klaarmaken in de oven en dan krijg je dus: eggbake. 

Ingrediënten (6 porties)
– 12 eieren
– 150 gram verse spinazie
– 1 tomaat, in stukjes (wel het vocht zoveel mogelijk verwijderen)
– 1 klein bakje hüttenkäse (= cottage cheese)
– boter of olijfolie voor invetten
– optioneel: restjes (gare) groente
– peper en zout
– ovenschaal

Bereiding
Verhit de oven voor op 220 graden. Klop de eieren los in een kom en voeg spinazie, tomaten en eventuele groenterestjes toe. Roer hier de hüttenkäse doorheen en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak de eggbake af in 40-45 minuten. Laat afkoelen en snijd in 6 stukken.

eggbake_oven

Net uit de oven.

Eggbake

Snijd de eggbake in 6 stukken.

Eggbake lunch

Eet een plak als ontbijt of lunch aangevuld met wat gezonde vetten en koolhydraten.

Ps. Ik heb de eggbake in 6 stukken gesneden en vervolgens per stuk ingevroren, maar beter eet je het een paar dagen achter elkaar of maak je het voor tijdens een lunch/brunch. Het wordt er namelijk niet lekkerder van, of je moet van nat en zompig houden.

Laat een reactie achter