Frozen cookies

Geschreven op apr 16, 2014 in Gezonde recepten | Geen reacties

frozen-cookiesDe vastenperiode is bijna voorbij! Applaus voor jezelf! Je hebt het bijna volbracht, weliswaar met hobbels en bobbels, maar je bent er toch maar mooi aan begonnen en je hebt jezelf op zijn minst wel een ding tot het bittere eind weten te ontzeggen. Ik ga mijn vastentijd in stijl afsluiten in Groningen bij mijn lievelingsnichtje Vera. Om deze tijd van soberheid in stijl af te sluiten en de Paasdagen in alle vrolijkheid te verwelkomen, heb ik hier een ultra gemakkelijk recept voor frozen cookies. En die zijn me toch lekkerrrrrr!

Altijd maar weer die oven aan slingeren, voorverwarmen, wachten… en soms een mislukt baksel. Dit recept kan simpelweg nooit fout gaan, want er komt geen blender, keukenmachine of oven aan te pas. De koekjes zijn klaar in een handomdraai en het enige wat je nodig hebt, is een beetje geduld en een vriezer! Tevens zijn deze koekjes geschikt voor de allergische lezers onder Voed jezelf, want ze bevatten geen gluten en melk. En tevens suikervrij! Dus start de Pasen met deze verrukkelijke traktatie.

Ingrediënten (voor 12 koekjes)
– 12 muffinvormpjes
– 40 g kokosolie (geurloos of met kokossmaak)
– 40 g notenpasta (ik gebruikte amandelpasta)
– 100 g kokos, gemalen (ook wel te koop onder de naam kokosrasp)
– gedroogd fruit naar keuze, in kleine stukjes (optioneel, ik gebruikte 4 dadels)
– 1 el (10 g) cacaopoeder

Bereiding

1. Weeg de hoeveelheid kokosolie af en verwarm dit op een heel laag vuurtje, totdat alles gesmolten is. Doe vervolgens de notenpasta, kokosrasp in een kom en meng hier de gesmolten kokosolie doorheen. Meng alles goed door elkaar.  Voeg na deze stap eventueel gedroogd fruit toe. Is het mengsel te nat, meng er dan nog wat extra kokosrasp doorheen.

2. Vul dan 6 vormpjes met dit mengsel en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel (spoel de lepel eerst af onder de koude kraan, dan blijft er minder aan plakken). De vormpjes hoeven maar voor ¼ gevuld te worden; het worden platte koekjes.

3. Meng door het overige ‘beslag’ de cacaopoeder en vul hier de andere 6 vormpjes mee.

4. Zet de vormpjes voor 2-3 uur in de vriezer, druk ze hierna uit de vormpjes en bewaar ze in een afgesloten trommel. Serveer ice cold of net iets ontdooid. Bewaar de koekjes in de vriezer of op een koele plaats.

Fijne paasdagen!

diepvries_koekjes

Ongeveer 115 kcal per stuk.

Laat een reactie achter