Knolselderijsoep met champignons

Geschreven op mrt 22, 2014 in Gezonde recepten | Geen reacties

Buiten is het guur en binnen trekt de geur van soep door het huis. Ja, ik vind het wel zo’n dag voor soep. Knolselderij is een echte knaller voor je gezondheid. Het bevat weinig calorieën en koolhydraten en juist veel calcium, fosfor, foliumzuur (vitamine B11) en voedingsvezel. Persoonlijk vind ik knolselderij het gezondere zusje van de aardappel. Dus daar hoort een lekker recept bij.

Ingrediënten
 (voor 4 kommen)
– klontje boter
– 1 el olijfolie
– 1 grote ui
– 700 g knolselderij (1 knol), grondig gewassen, geschild, in stukjes
– 5 takjes verse tijm (of eventueel gedroogd)
– 3 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
– 1 laurierblaadje
– 1 l groente bouillon (dat zijn dus 2 blokjes bouillon)
– 250 ml kookroom (ik gebruikte sojaroom)
– 250 g kastanjechampignons, in plakjes

Bereiding
Smelt boter met olie in een grote pan, voeg eerst de ui, dan de knolselderij, takjes tijm en knoflook toe. Bak 10 minuten. Voeg laurier en bouillon toe, laat 20-30 minuten koken, tot de selderij zacht is. Bak ondertussen de champignons goudbruin en zet ze even apart. Vis dan de laurier uit de soep. Mix de soep glad met een staafmixer. Roer champignons met kookvocht door de soep en dan de de (koude) room. Bestrooi met tijmblaadjes en serveer direct!

foto-soep

Laat een reactie achter