Noterig ontbijtje

Geschreven op mrt 12, 2014 in Gezonde recepten | 3 reacties

Een ontbijt vol met al het goede van noten, zaden en pitten. Een recept dat eigenlijk niet zou misstaan op donkere winterdagen. Maar…. de lente heeft zich dit jaar nou eenmaal eerder gemeld dan gebruikelijk en daarom gaan we van dit winterse ontbijt toch gewoon lekker genieten in het ochtendzonnetje. Dit ontbijt vergt ’s ochtends wat meer tijd, al kun je er ook voor kiezen de noten een avondje van te voren al te roosteren.

foto_noten_ontbijt

Ingrediënten (voor 1 persoon)
2 el gemengde noten
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
1 el sesamzaad
1 banaan
1 tl kaneel
2 gedroogde (ongezwavelde) abrikozen, in stukjes gesneden (eventueel kort wellen in warm water)

Bereiding
Rooster de noten in een droge koekenpan, voeg de kleinere pitjes en zaadjes pas toe als de noten beginnen te kleuren (het kleine gerei brandt veel sneller aan). Snijd een banaan in plakjes en voeg deze samen met de kaneel en abrikozen in een ontbijtkom en voeg ten slotte de warme notenmix toe.

Opties: ook erg lekker met extra (geroosterde) havermout, een dot Griekse yoghurt of wat honing. Deze opties zijn interessant voor de mensen die meer trainen en dus meer calorieën verbruiken!

Smakelijk!

3 Reacties

 1. Karin
  13 maart 2014

  Het klinkt lekker, maar ik ben geen zoetekauw. En ook niet heel handig met experimenteren. Ik zou weleens wat minder zoete variaties van broodvervangers willen zien, helaas staan al die leuke foodblogs vol met dit soort ontbijten; zoet (bananen)brood, zoete pannenkoeken… en/of recepten met amandelmeel. Ik ben er zo op uitgekeken. Toch maar zelf aan de bak dus, 🙂

  Reageer
  • Teuni Verhagen
   13 maart 2014

   Ik neem het mee in mijn inspiratie Karin, bedankt!

   Reageer
  • Klaartje
   13 maart 2014

   Ik sluit aan! Ik hou niet van banaan maar sta wel open voor anders eten. Ik wordt gek van die bananen die overal doorheen zitten!!

   Reageer

Laat een reactie achter