Pikante zalm met snijbonen
Een super simpele avondmaaltijd voor 1 persoon.
Ingrediënten:
- 200 g snijbonen, in stukjes
- 150 g wortels, in rondjes
- 1 zalmfilet
- parikapoeder, peper en zout
- olijfolie
- 20 g sesamzaad
Bereiding:
Kook de snijbonen en wortels in 10-15 minuten gaar. Kruid ondertussen de zalm met paprikapoeder, peper en zout en bak de zalm in olijfolie op middelhoog vuur voor zo’n 8-10 minuten. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Leg de zalm bovenop de gare groente en bestrooi met sesamzaad.
– Eet er vooral een portie zilvervliesrijst of quinoa bij als je meer energie hebt verbruikt dan ik!
– Gebruik het kookvet ook lekker en giet dat over je gerecht (we hebben immers een beetje vet nodig om goed te functioneren en om goed verzadigd te raken).
– Het kookvocht van de groente drink ik zelf altijd (afgekoeld) op, omdat het zoveel vitamines en mineralen bevat!
3 Reacties
Teuni Verhagen
6 maart 2014Nou moet ik wel eerlijk opbiechten dat snijbonen in deze tijd van het jaar verre van duurzaam zijn, aangezien ze uit Marokko komen overgevlogen! Het beste kun je snijbonen eten van juli t/m oktober, maar ik had er zo’n zin in dat ik het deze keer door de vingers zag.
Nancy
8 maart 2014Nou Teuni, het zag er zo lekker uit dat ik dit zojuist heb gegeten, het was heerlijk!! Goeie tip trouwens het kookvocht van de groenten bewaren en later opdrinken…
Hartelijke groet, Nancy
Teuni Verhagen
9 maart 2014Smaakvol gerecht he? 🙂