Is pindakaas light gezond

Geschreven op feb 24, 2014 in Productkennis | 3 reacties

Laat jij je ook wel eens verleiden tot het kopen van light producten? In de meeste gevallen zijn light producten niet gezonder…foto_pindakaasMet dit voorbeeld van pindakaas wil ik laten zien dat light producten in de meeste gevallen:

a) niet altijd minder calorieën bevatten.
b) niet gezonder zijn dan het originele product.
c) meer onnodige toevoegingen bevatten.

Als je beide etiketten met elkaar vergelijkt, dan zie je dat de light pindakaas:
– minder eiwit bevat
– bijna het drievoud aan koolhydraten
– minder vet
– minder mineralen

Per 15 gram broodbeleg bespaar je uiteindelijk slechts 10 calorieën (die je gemiddeld al met 1 minuut bewegen verbrandt) waarvoor je in de plaats dus veel meer koolhydraten (=suiker) binnenkrijgt. Kortom, pindakaas light is niet gezond!

Zou je ook graag een review zien van een product uit jouw keukenkastje? Laat in een reactie hieronder weten welk product je graag beoordeeld zou zien. Dan komt deze wellicht in een van de volgende Product Review aan bod.

3 Reacties

 1. Valentine Kortbeek
  25 februari 2014

  Hoi Teuni,
  Ik was laatst in de verleiding om de Optimel Griekse yoghurt te pakken, maar heb het uiteindelijk niet gedaan en toch maar weer voor de magere kwark te gaan. Terwijl het er wel heel lekker uit zag, hihi!
  Ik denk dat er vaak meer mensen zijn die in deze verleiding komen, misschien kun je een review geven over kwark/yoghurt types van AH/Optimel/Alpro Soya of zo?
  Groetjes Valentine
  p.s. leuke vernieuwde site! Goed werk! 🙂

  Reageer
 2. Vera
  3 maart 2014

  Hoi Teuni!

  Cranberry-, granaatappel- en bosbessensap van Healthy People mét anti-oxidanten. Dat moet wel gezond zijn denk ik dan… Maar wat zijn dat eigenlijk anti-oxidanten? En is dat nou écht zo gezond?

  Reageer

Laat een reactie achter