Bananen pannenkoek

Geschreven op jan 27, 2014 in Gezonde recepten | Geen reacties

Ben jij ook dol op pannenkoeken? Maar vind je net als ik het klassieke recept niet bijster gezond? Witte bloem, melk en eieren… Dat kan toch gezonder? Jazeker!

bananen-pannenkoeken

Mijn allereerste bananen pannenkoek heb ik eigenlijk te danken aan een collega sportdiëtist. Namelijk – het kan geen toeval zijn – Sarai Pannekoek. Zij postte dit recept al eerder op haar Facebook pagina. Leuk om eens een kijkje te nemen! Ze schrijft veel goede stukken over sportvoeding. Hoe dan ook, de pannenkoeken zijn daarna een regelrechte hit geworden bij familie, vrienden, topsporters en cliënten. En het allerleukste aan dit recept is dat je de ingrediënten bijna altijd in huis hebt én dat je geen lastig keukengerei nodig hebt voor de bereiding.

Ingrediënten (voor 2 pannenkoeken)
2 eieren
1 (rijpe) banaan
1-2 tl gemalen kaneel
kokosolie of roomboter om te bakken

Bereiding
Prak de banaan fijn. Voeg kaneel toe en klop daarna de eieren erdoor. Bak van dit beslag 2 tot 4 kleine pannenkoekjes (of 1-2 grote) in een pan met een goede antiaanbaklaag. Lekker als zondags ontbijt, kopje koffie, krantje erbij. Maar ook kinderen zijn er dol op!

bananen-pannenkoeken-stappen

Tips

  • Serveer met vers fruit, een dot kwark of een laagje notenpasta (kijk eens op de webwinkel van Puur Mieke voor heerlijke notenpasta’s).
  • De pannenkoekjes kun je gemakkelijk klaarmaken en enkele dagen bewaren in de koelkast. Handig bij tijdgebrek!
  • Variatiemogelijkheden zijn eindeloos; voeg lijnzaad, kokosrasp, rozijnen, schijfjes appel, cottage cheese of een schep eiwitpoeder toe.

Geniet ervan!

Laat een reactie achter