Haverkoek zonder fratsen

Geschreven op jan 20, 2014 in Gezonde recepten | 1 reactie

Deze haverkoek zonder fratsen maak je zonder toevoeging van suiker en bevat alleen de zoetheid van gedroogd fruit. De koek is heel simpel te maken, omdat je alleen een grote koekenpan nodig hebt.

Ingrediënten (voor een koektrommel vol)
– 150 g havermout
– 150 g pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaad
– 2 handjes rozijnen & cranberry’s (of stukjes gedroogde vijgen, dadels enz.)
– 2 eetlepels kokosolie, gesmolten of neutrale olie
– 2 eieren

Bereiding
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en hussel de massa goed door elkaar. Pak een grote koekenpan en stort hier de gehele massa in (voeg geen extra olie of boter toe) en druk goed aan. Bak de enorme koek op laag vuur 15 minuten aan de ene kant, en 10 minuten aan de andere kant (kijk uit voor verbranding!). Laat afkoelen op een rooster. Je kunt de plakkaat in stukken breken of snijden. Bewaar in een afgesloten trommel. Omdat dit recept geen suiker en E-nummers bevat, zal de koek sneller taai worden dan supermarktkoek.

IMG_3456

Een heerlijke, voedzame versnapering voor bij de koffie of thee!

1 Reactie

  1. Laura
    21 mei 2015

    Jammie!
    Die ga ik zeker proberen!
    xx

    Reageer

Laat een reactie achter