Zalm met linzen

Geschreven op dec 10, 2013 in Gezonde recepten | Geen reacties

Zet vanavond eens deze simpele eenpansmaaltijd met zalm op tafel. Zalm zit boordevol vitamine D.

IMG_3665

Ingrediënten (voor 2 personen)

120 gram (gedroogde) linzen (of 300 gram bereide linzen (komt overeen met 2 porties van 225 gram gekookte aardappelen)
1 teen knoflook
sap van 1 citroen
paar takjes tijm
2 eetlepels olijfolie extra vierge
2 stukken zalmfilet
1/2 komkommer, geraspt
100 ml volle yoghurt
1 paprika, geraspt
1 winterpeen, geraspt
1 lente- of bosuitje
peper en (gejodeerd) zout

Bereiding

1. Was de linzen en kook ze gaar volgens de verpakking. Of neem een blik bereide linzen voor een snelle maaltijd.

2. Snijd het teentje knoflook fijn. Pers de citroen uit.  Meng hiervan 1 eetlepel citroensap met de knoflook, tijm, peper, zout en de olijfolie en schep dit door de bereide linzen.

3. Schil de komkommer en rasp de helft grof. Roer de geraspte komkommer door de yoghurt en maak de saus op smaak met peper, zout en een half knoflookteentje. Maak van de rest van de komkommer, de paprika en de wortel een rauwkostsalade.

4. Dep de zalm droog met een keukenpapiertje en breng op smaak met peper en kruiden naar keuze, bak deze in een grillpan in 6-8 minuten gaar en goudbruin (gebruik eventueel een theelepeltje kokosolie).

5. Leg de warme zalm op de lauwe linzen en serveer met de rauwkostsalade en de yoghurtdressing.

Tip: garneer met in ringetjes gesneden lente- of bosui.

Eet lekker!

Laat een reactie achter