Tonijntaart

Geschreven op jul 17, 2013 in Gezonde recepten | 6 reacties

Soms doe je inspiratie op als je het niet verwacht. Zo proefde ik deze tonijntaart op een ochtend, nadat ik bij de ouders van een vriendin binnen stapte. Een tante had dit hapje verzorgd en er was een restje over van het feestje van de vorige avond. “Ik moest en zou het proeven”, aldus mijn enthousiaste vriendin. Met lichte tegenzin (en ontbijt net achter mijn kiezen) proefde ik een stukje en mijn smaakpapillen waren meteen verkocht. Dit recept wilde ik wel eens zien en beoordelen, maar ik twijfelde sterk over de puurheid van deze taart. Het recept werd opgevraagd en bestudeerd, een keurig rapportcijfer volgde. 

Gezond eten begint bij pure voeding. Voeding die je lichaam voedt in plaats van vult. Voed jezelf met het volgende smaakvolle recept:

Ingrediënten (voor 8-12 punten)
– 3 blikjes tonijn (waarvan 2 op olijfolie en 1 op water)
– 2 eieren
– 1 rode ui, gesnipperd
– 100 g havermout
– 100 g (oude) geitenkaas, geraspt of in blokjes
– 1 teentje knoflook, gesnipperd
– 1,5 theelepel sambal oelek
– 1 scheut ketjap manis
– paprika- en kerriepoeder naar eigen smaak

Bereiding
De tonijn op waterbasis afgieten, dan alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en goed door elkaar mengen. Vervolgens in een cakevorm of springvorm doen. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de taart in 30-40 minuten lichtbruin.

img_9062

Serveer met een groene salade bij de lunch of met een portie gekookte groente als diner.
Smakelijk!

6 Reacties

  1. Evert
    23 februari 2014

    Dit recept doet het heel goed bij vrienden en collega’s, zeker een aanrader!

    Reageer
  2. Noortje
    7 mei 2014

    Vanavond staat deze taart hier op het menu!! Afgelopen zondag bij Eline op verjaardag geproefd en erggg lekker!!!

    Reageer
  3. Sander Thomas
    4 september 2014

    Erg lekker! Is m’n favoriete lunchgerecht geworden.

    Reageer
  4. Stefanie
    26 juli 2017

    Deze taart al meerdere keren gemaakt voor mee te nemen. Heerlijk en altijd geslaagd. Ik vroeg mij af of je de taart ook kan invriezen?

    Reageer
    • Teuni Verhagen
      26 juli 2017

      Zeker kan dat Stefanie! Ruim voor consumptie eruit halen en lekker koud opeten of even opwarmen in de oven 🙂

      Reageer

Laat een reactie achter